Deelnemen ?

Soorten wedstrijden:
In het programma van T.W.C. de Zwaluw komen een aantal verschillenden soorten wedstrijden voor:
Zo onderscheiden we:

Meerdaagse Klassieker / Etappewedstrijd
:
Deze hebben we op het moment geen.
Deze wedstrijd bestaat uit twee etappes. Het is niet toegestaan om maar ťťn van deze etappes te rijden. Om te kunnen starten moeten de voorgaande etappes ook verreden zijn.
In iedere etappe is een prijzenschema van € 205 verdeeld over 20 prijzen. In de eerste etappe worden een aantal premies beschikbaar gesteld. Voor het eindklassement is er een prijzenschema van € 320 verdeeld over 30 individuele prijzen en € 100 verdeeld over 5 prijzen in het ploegenklassement. 

Eendaagse Klassieker / Stad tot stad wedstrijd: Dit zijn de Omloop van de Peelrijt en de GrensLand Klassieker.
Deze wedstrijden bestaan uit een aantal grotere omlopen over circa 110 km met een volledige rijdende afsluiting, karavaan etc.
Als prijzenschema is € 320 verdeeld over 30 individuele prijzen en € 100 verdeeld over 5 prijzen in het ploegenklassement.

Semi-klassieker / Omloop
:
Dit zijn de Sint Jozef Klassieker en de Omloop van de Heidehof.
Deze wedstrijden worden gehouden op een (half) afgesloten parkoers van 5,5 tot 10 km. in meerdere categorieŽn.
De Amateurs rijden in de regel 90 km en de Masters 40+ 65 km en Masters 50+ 50 km.
Het inschrijfgeld voor de Masters is lager dan voor de Amateurs.
Als prijzenschema voor de Amateurs € 320 verdeeld over 30 individuele prijzen en € 100 verdeeld over 5 prijzen in het ploegenklassement. 
Als prijzenschema voor de Masters € 205 verdeeld over 20 prijzen in beide categorieŽn. 

Criterium / Afwachtingswedstrijden
:
Deze afwachtingswedstrijden zijn voor Masters 40+ en vinden we in het programma van de Klassiekers. Bij de Semi-klassiekers / Omlopen zijn er GEEN afwachtingswedstrijden. De Masters rijden daar zelf ook een semi-klassieker.
Voor elke afwachtingswedstrijd is er een prijzenschema van maximaal € 100 verdeeld over 15 prijzen met een maximum van 1 prijs per twee deelnemers. Verder zijn er altijd een serie premies te verdienen.
Voorinschrijven:
Voor alle wedstrijden, met uitzondering van de afwachtingswedstrijden, is voorinschrijving verplicht. Dit geldt dus ook voor de Masters bij de Omlopen. Indien er op de dag zelf nog ruimte is, dan kan er bijgeschreven worden. Dit kost echter € 2 extra.
Voor de afwachtingswedstrijden kan op de dag zelf worden ingeschreven. Bij de afwachtingswedstrijden in Someren kan je jezelf van te voren aanmelden en je betaalt dan geen inschrijfgeld.
Voorinschrijven kan op diverse manieren. Zie de menukeuze "inschrijven". 
De voorinschrijving start in de regel 9 weken voor de wedstrijd.
Individueel of Ploeg:
Er kan bij de klassiekers en omlopen voor Amateurs zowel individueel als in ploegverband worden meegedaan. Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 renners. Dat wil zeggen dat alleen de tijden van de eerste acht namen op de deelnemerslijst meetellen voor het ploegenklassement. Ploegen hebben het recht om te volgen met een materiaalwagen.